Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J19a20n 75R26á76ž

19. 10. 2017 12:37

Až na ten první bod, tedy dělení politického spektra na levici a pravici, je to jeden z mála seriózních pokusů, jak stanovit kriteria výběru.

Klasické dělení na pravici a levici je už politologický archaismus. Dokazují to i nedávné rakouské volby, kdy pracující, kteří vždy v minulosti volili klasickou levici, byli hlavním volebním zdrojem strany, kterou hloupí politologové dávají nálepku krajní pravice. Myslím tím rakouské Svobodné. Obdobné to bylo ve Francii s FN marine lePen a bude to i u nás, že právě zaměstnanci budou hlavním zdrojem hlasů stran, ortodoxně označované jako krajní pravice (SPD), či jako nesystémové strana (Piráti, ANO) a hlavním zdrojem hlasů ČSSD budou státní zaměstnanci a ti, kdo se bez podpory státu neumí obejít.

PS. Opravdu nelze jinak, než se usmívat a žasnout, nad hloupostí politických komentátorů a různých "politologů", urputně lpících na tomto archaickém dělení a stále nazývají Okamurovu stranu krajně pravicovou a ČSSD levicovou stranou. SPD je prý pravicová, ale má ve svém programu "Základem naší prosperity je práce široké střední třídy zaměstnanců, malých a středních podnikatelů a firem" a t,zv, levicová strana chce více zdaňovat úspěšné zaměstnance, živnostníky nazývá parazity a chce ještě víc podporovat skutečné parazity, kteří programově žijí na úkor těch, kdo státu přináší prospěch.

0 0
možnosti
Foto

Radil bych KDU-ČSL nebrat.

- chtějí EURo

- chtějí ilegální migranty

- prosadili Lisabonskou smlouvu

- spolupracují s Posseltem

- prosadili církevní restituce

- vládli již s Komunisty a dnes vládnou i se spolupracovníkem StB

1 0
možnosti
Foto

J90i92ř33í 60K59i33n18d10l

19. 10. 2017 11:18

Prosadili církevní restituce za což je chválím, bylo spravedlnosti učiněno za dost a jsem také rád že spolupracují s Posseltem.. Jinak je nevolím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 20,06
  • Průměrná čtenost 1095x
Jsem fanoušek politiky, veřejného dění a sportu. Vystudoval jsem historii a politologii na FF UK a v současnosti pracuji ve veřejné politice a učím na VŠ. Věřím ve svou rodinu, v naši zem, v tvrdou práci, dobré přátele a politický systém založený na otevřené soutěži politických stran. Jsem hrdým členem KDU-ČSL. 

 

Seznam rubrik