Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MO

Tak ten Izrael je zrovna dost nešťastný příklad. Agresivní umělý stát žijící z miliardových dotací a ohromnych německých redundancí a k tomu je ještě neustále ve válečném stavu.

0 1
možnosti
Foto

Všechny státy jsou de facto umělé. Jde o schopnosti jejich lidí státní útvar uhájit :-)

0 0
možnosti
PK

Nezapomínejte na Čínu. Její rozvoj, i přes problémy, je obrovský. Síla zmíněné Jižní Koreje není v tom, že házejí rychleji lopatou, ale ve schopnosti vynalézat a realizovat.

Švédští přátelé mi říkali, jak se prvním korejským autům smáli ...

0 0
možnosti
Foto

USA dodávají Izraeli dolary na zbrojení, a jedná se 0,7 miliardy dolarů ročně. Izrael za ty peníze podle nové smlouvy smí pouze nakupovat vojenskou techniku z USA. Izraelská ekonomika se vyznačuje stálým růstem HDP, velmi nízkou mírou nezaměstnanosti, téměř nulovou inflací a stále se snižujícím veřejným dluhem. OECD zařazuje Izraelskou ekonomiku mezi deset nejsilnější ekonomik světa a předpokládá, že ekonomický růst Izraele by měl i nadále pokračovat, odhady na rok 2018 hovoří o růstu 3,5 %. Hlavním motorem ekonomiky by měl i do budoucna být výkonný high-tech sektor, který se v posledních letech stal páteří izraelského hospodářství. S ekonomickým růstem souvisí také zemní plyn, jehož těžba každoročně přispěje ke zvýšení HDP o několik desetin bodu. Dle OECD by do roku 2040 mohla těžba této suroviny k celkovému HDP přispívat až deseti procenty.

4 1
možnosti
Foto

No tak, do Státu Izrael převedli zahraniční Židé ještě do 70. let podle oficiálních statistik snad dokonce bilion dolarů.

1 2
možnosti
PK

Kdyby ten "bilion" převedli k jeho arabským sousedům, tak to tam bude vypadat zhruba stejně jako dnes. Je to v lidech, stejně tak Německo po 2.válce. Americká pomoc (udělat z "NSR" výkladní skříň) nebyla malá, ale ne rozhodující. Němci už nemuseli válčit o kolonie a přístupy na trhy, svět se otevřel a za pár desetiletí byla NSR špička.

2 1
možnosti
Foto

Za tohle dávám karmu! Jinak Izrael má dle mě srovnatelnou životní úroveň s námi. Výhodu má v tom, že ho hodně dotuji USA. Jižní Korea? Ano, špička, souhlas. Ale jejich životní styl bych tedy nemusel. To jsem vděčný za evropskou pohodu i za cenu že nejsme špička. A o těch politicích a kůží na trh? Přesně, to je pravda. To si jich vážím, ať jsou z kterékoliv strany. To že pak někteří zklamou - za to sklízí tu oprávněnou kritiku, ale hlavně veřejnou pozornost. A dobře jim tak!

5 0
možnosti
EK

Vždycky je něco za něco. Většina těch, co tak naříkají, proč nejsme jako Jižní Korea, má takové pracovní návyky, že by si tam nevydělali ani na slanou vodu.

0 0
možnosti
PK

Absence sebevědomí je u nás velký problém, jen blbec ho má nabubřelé...R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 20,06
  • Průměrná čtenost 1095x
Jsem fanoušek politiky, veřejného dění a sportu. Vystudoval jsem historii a politologii na FF UK a v současnosti pracuji ve veřejné politice a učím na VŠ. Věřím ve svou rodinu, v naši zem, v tvrdou práci, dobré přátele a politický systém založený na otevřené soutěži politických stran. Jsem hrdým členem KDU-ČSL. 

 

Seznam rubrik