Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Navíc zde není čas. Do toho všeho přišel internet, mobily, a počítačové hry, plné násilí.

Děti pak vyrůstají do umělého prostředí, z kterého nevyjdou pomalu do třiceti let.

Výchova je předána na školy, a navíc to co jsem psal předtím, tak každá generace vyrůstá v jiné době, tak to chce tak a další onak. Pak tu je tlak, díky uzavřenému světu škol a lidí zde, vše tlačit do osnov, co dříve bylo v rámci rodiny, kolektivu, společnosti, a vlastně i společnost měla vlastně i své autoritu, duševní a duchovní elitu, tak jako za dob mocnářství a 1. republiky, to že zde není, tak je něco špatně, hodně špatně.

Došlo k značnému generačnímu vychýlení těžiště společnosti, což jede na vrub to, že se u nás zatím nerozvinula časová dějová kontinuální inteligence, naše časové čití končí redukcí ve spánku. Generace pak jsou uzavřeni ve svých denních existenčních Matrixech, programech.

Zcela se zde potlačuje druhá ingredience k rozvoji celostního duševního člověka a tlak na vývoj mozku, jeho center, a to tlak života, jeho lekce, kde se pak dělí zrno od plev. To zde bylo notně potlačeno v zájmu vyššího vzdělání. Zcela se zde potlačila přidaná hodnota člověka a potenciál společnosti a ekonomiky, a to vypracovat se tzv. od píky. Absolventi škol pak nastoupí a ....

Dnes na společnost navíc mají silný vliv bulvární televize a media, jimž jde o sledovanost a ta potřebuje určitou formu násilí ... . Pak tu je fenomén doby, jež opět potvrzuje to, co píši výše, a to vymývání mozků lidí, odborníky na každý prd, ale je zde kouzlo nechtěného, jsou sice odborníky ve své oblasti, nikoliv v oblasti, jak se třeba pohybuje vláda. Zlo v naší rodině nejvíce postihlo moji mámu a babičku, a to nálet na Prahu 1942, kde tlaková vlna zabila jejího 3. měsíčního sourozence, navíc ke sklonku války museli žít jen ve sklepě ... . Další zlo pak přišlo po přestěhování, tak aby zapomněli na válku a sirény v Nejdku, kde je v domě přepadli Banderovci, pak v roce 1948 a 1968. ... .

1 0
možnosti

Použití slova kořen zla, vychází vlastně z naší nedokonalé časové kontinuální dějové perspektivy, kde každý z nás je uzavřen do svého denního světa existence, a k tomu světa existence své generace, tedy doby, kde se stvořilo jeho její dnešní vědomí, každá doba a tím pádem každá generace je jiná, jen to je stejné, tak je onen "program" jež zajistí to, že když se narodíme tak nemáme dnešní stabilní vědomí, nemáme žádné, a musíme si jej podle určitého klíče tak aby byla zajištěna generační a mezigenerační shoda, vytvořit, cyklus za cyklem, tedy znova pro sebe musíme vše objevit, poznat a zakusit, a tento zákon zrození, pak i říká o nemožnosti vytvořit společenský ideál, řád, hodnoty ... . My dnes narážíme na hranice naší lidské evoluce a neschopnost vnímat děje, vývoj v kontinuálním čase, v řádech, měsíců, roků staletí, to teprve přichází s érou počítačů a databází. V tom to kontinuálním dějovém čase, je vše jinak a vlastně není ani dobro ani zlo. Zde je vývoj, který zde třeba byl nastolen po 2. světové válce, silně aktivován, kde se silně oslabila mužská populace a nastal věk feminizace společnosti, školství a rozpad generačních rodin, a tím pádem prostředí jež jedince zasvětilo do dospělosti, do role muže a ženy a kolektivu. Mocný popud byl pak po roce 89., kdy byla zrušena vojenská služba a určitá inicializace mladých, zde mužů do dospělosti a kolektivu. Pak přišel věk pozitivní diskriminace kvorům žen, tedy vidění světa pravou mozkovou hemisférou, kde je cit pro celek, sociální a emoční inteligence, láska, duchovnost, ale neschopnost vidět věci v blízkosti, tedy realitu, je to ale složitější. Soužití v páru, bylo poznamenané chybějící zkušeností, při předávání rolí v generačních rodinách, navíc tu nejsou organizace jako byl třeba Orel, Sokol ... . Není zde seznámení s logikou ženy a muže. To přineslo rozklad žití v páru, násilí a samoživitelé, tedy zcela ochromení zasvěcení do rolí v životě a dospělosti tak jako v generační rodině.

0 0
možnosti

Dobře shrnuto. Dovolím si přidat jeden svůj postřeh, nebo názor. Už delší dobu mám trochu nedobrý pocit z atmosféry vánoc, která je nám v médiích podsouvána. V amerických filmech si všichni na štědrý večer padají nadšeně kolem krku, všechny problémy jsou vyřešeny a všichni se milují. Drahé luxusní domy nádherně svítí a vše je zalito báječnou vánoční náladou. Reálný svět takový není. Opuštění , nemocní , trpící a smutní nemilovaní lidé se mohou v tento čas ještě opuštěnější a nešťastnější. Ne nadarmo je v čase vánoc nejvíc sebevražd. Vůbec mě nepřekvapuje že útočník zvolil ke svým strašným činům adventní čas. Skromnější pojetí této doby by bylo ku prospěchu celé společnosti.

2 0
možnosti

To tak není o duchu Vánoc, Velikonoc, ale o naší celkové perspektivě vnímat vše v daných prostředích, reáliích, a k tomu je nutné to vnímat, ještě v dějovém kontinuálním čase, a to v řádech měsíců, roků. Pak se do toho ještě otiskuje vliv mozkové hemisféry, kde pravá je aktivnější vnímat věci na dálku, což je evoluce ohledně zraku a zde je cit pro celek, rodinu, sociální emoční inteligence. láska, duchovnost, tvořivost. Zde ale chybí cit pro vnímání na blízko, což je levá a tu mají aktivnější muži, zde je realita, řád, autorita, čas, hierarchie ... . To se navíc mění informačním tlakem, v propojenější – duševní svět, pohled, později celostní, tedy že není jen za A., ale i za B - Z.

Tato vaše dispozice, vás pak předurčuje vidět svět tak jaký je podle vás, a vlastně většina lidí je na tom stejně. Tím pádem se sama dopouštíte notně zkreslených pohledů a pokud dojde k činům, tak vznikají všechny ideologie a lidské sociální a humanistické, esoterické inženýrství, což se pak negativně přenáší na další generace.

Je to doslova bludný kruh, rozvratu. Naštěstí je zde mocný nástroj, a to vnější realita, chování přírody, planety, predátorských civilizací ... .

Zkrátka naše lidská evoluce, její historická cesta zcela v jiném prostředí, je na konci svých sil a možností. Je to jako za časů Neandrtálců a nástup člověka moderního. Dnes snad díky informačnímu tlaku, v mediálním a globálním prostoru, internetu, mobilů, pc her, což je enormní tlak na schopnosti mozku a jeho další adaptace, které navíc tak jako dříve, nejsou omezovány chodu stravou, evoluce rozvíjí člověka postmoderního, jež si rozvine patřičné inteligence ... .

0 0
možnosti
Foto

S tou důvěrou ve stát je to alespoň u mne dost problematické, když někteří nejvyšší představitelé se chovají ve svých funkcích jako hluboká spodina a konají jako by stát byl jejich bez ohledu na zájmy občanů. Jak věřit ve stát, když jeho hlavy vyvolávají ve společnosti nevraživost až nenávist a není zcela zcestné uvažovat o tom, jestli takto vytvořené prostředí není jedním z podhoubí takovýchto hnusných činů.

Je snad každému jasné, že podobných zločinům jako na FF nelze stoprocentně zabránit, ale určitě by pomohlo pracovat na zlepšení vztahů mezi lidmi.

2 0
možnosti

Nejsmutnější na tom je to, že to nebyl žádný extrémista proti mainstreamu, ale prostě přehlédnutý vyšinutý student z hlavního podporovaného mainstreamového ideologického vysokého školství.

0 1
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 20,06
  • Průměrná čtenost 1095x
Jsem fanoušek politiky, veřejného dění a sportu. Vystudoval jsem historii a politologii na FF UK a v současnosti pracuji ve veřejné politice a učím na VŠ. Věřím ve svou rodinu, v naši zem, v tvrdou práci, dobré přátele a politický systém založený na otevřené soutěži politických stran. Jsem hrdým členem KDU-ČSL. 

 

Seznam rubrik