Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Volební povinnost by především způsobila, že "autor /coby/ politolog" by byl se zavedením volební povinnosti téměř okamžitě bez práce, (protože by nemohl vytvářet žádné prognózy KDO a proč vyhraje jakékoliv volby) !;-O

0 0
možnosti
Foto

díky, ale nejsem profesí politolog, nežívím se tím :-)

0 0
možnosti

Určitě se najdou důvody pro i proti - a těch bude více, ale řešení by bylo. Netrestat za neúčast u voleb příliš, ale dát malou sankci na úhradu státních volebních nákladů; Taková padesátka nebo stovka při jednorázové platbě nikomu neublíží, ale ti spořiví, ale leniví, by k urnám přece jen přišli. Ano, někteří by na protest dali do obálky něco neslušného, ale mnozí, když už přišli, by svůj hlas dali dle uvážení.

P.S.

Nemám na věc jasný názor, tak výše uvedené řádky jsou jen podnětem k diskusi.

0 1
možnosti

J50o16s93e50f 19H56e72r27t73l

10. 10. 2017 11:58

Já třeba nesouhlasím s tím, aby zemička jako ČR měla senát. Tak na senátní volby nechodím. Podle pravidla "kapři si svůj rybník nevypustí" se sice senátníci drží i přes dlouhodobě jasný vzkaz voličů svých platů zuby nehty, ale aspoň se požadavek na zrušení senátu začíná objevovat u některých politických stran. V případě zavedení povinných voleb by ani toto nenastalo.

0 0
možnosti

Nechci volební povinnost, jsem ráda, že se mohu svobodně rozhodnout a já jsem se rozhodla, že volit nepůjdu. :-)

0 0
možnosti

Nízká volební účast svědčí o tom, že lidem vyhovuje současná politika a nebaží po změně. A jak píšete, prostě když chci třeba volit ANO, stále nemám jistotu, že ta strana bude vládnout, i když vyhraje. Maximálně ovlivním, která strana se dostane do sněmovny a která ne.

A průzkumy dělají hodně, protože v predatoří povaze (i lidské) je být na straně vítěze. :-)

0 0
možnosti
Foto

ano, proto bych osobně měsíc před volbami zakázal dělat a zveřeňovat průzkumy

0 0
možnosti

A nechtěl byste ještě jednotnou kandidátku národní fronty ? :-/

1 0
možnosti
Foto

Myslíte, že když je účast třeba 40 % oprávněných voličů (pd toho musíte odpočítat lidi do 18 let) tak má systém velkou legitimitu? vítěz dostane zlomek hlasů všech

0 0
možnosti
Foto

Volební povinnost je naprostý nesmysl! Rv

Naopak - lidé by si svého volebního práva měli začít více vážit a měli by si ho zasloužit a měla by to být pro ně výsada a nikoli povinnost.

1 0
možnosti

Rozhodně by zvýšila volební účast internetová volba hlasování. Nechápu, proč to už není zavedené, když například internetové bankovnictví funguje bez problémů.

3 0
možnosti
Foto

1/ Povinná volební účast už tu byla a byl to jeden z prvků totalitního režimu.

2/ Jak zajistíte, že za plentou do obálky někdo nevlží třeba fotku Mickey mouse, nebo tam nehodí něco dle náhodného výběru. Nebo byste chtěl kontrolovat i to jak se rozhodne a jak zvolí?

3/ Je přeci úplmě jedno jestli jdou k volbám všichni nebo ne. Jdou prostě ti co chtějí rozhodovat o našem dalším životě.

Ne volební povinnost by nepomohla vůbec ničemu. kdo není ochotný jít k volbám dobrovolně si nezaslouží volit a my co volíme si nezasloužíme aby takový člověk rozhodoval o tom kdo bude naši zemi řídit..

1 0
možnosti

Za totality nebyla volební povinnost. ta byla jen za první republiky. za totality bylo v ústavě napsáno, že občan může volit, nikoliv musí. A právě ti, kteří tady tak házejí špínu na komunismus tehdy tak poslušně volili až účast dosáhla 99%

0 1
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 20,06
  • Průměrná čtenost 1095x
Jsem fanoušek politiky, veřejného dění a sportu. Vystudoval jsem historii a politologii na FF UK a v současnosti pracuji ve veřejné politice a učím na VŠ. Věřím ve svou rodinu, v naši zem, v tvrdou práci, dobré přátele a politický systém založený na otevřené soutěži politických stran. Jsem hrdým členem KDU-ČSL. 

 

Seznam rubrik